5 důvodů, proč začít používat peroxid vodíku na úklid

Pokud jste o peroxidu vodíku slyšeli jen jako o prostředku na dezinfekci ran, nebojte se, následujících pět důvodů vás přesvědčí, že jeho užití v domácnosti je naprosto bezpečné a přínosné.

#1 Důkladné čištění bez chemických zplodin: Peroxid vodíku je skvělým čistícím prostředkem, který účinně odstraňuje nečistoty a bakterie. Navíc je to přírodní dezinfekční prostředek, který neobsahuje žádné chemické složky, takže nezanechává žádné toxické zplodiny.

#2 Účinné odstraňování skvrn: Jak z rebelie stébla trávy na kolenou dětských kalhot, tak z vínové katastrofy na oblíbeném koberci – peroxid vodíku je skvělým pomocníkem při odstraňování skvrn. Stačí jej aplikovat přímo na skvrnu a po krátké době ji jednoduše setřít.

#3 Dezinfekce bez ohrožení zdraví: Peroxid vodíku je vynikající dezinfekční prostředek. Nejenže zničí škodlivé bakterie a viry, ale také neohrozí naše zdraví, jako některé chemické dezinfekce, které mohou způsobovat podráždění kůže, dýchacích cest nebo očí.

#4 Ekonomická volba: Peroxid vodíku je levný a dostupný v každé lékárně. Jeho účinnost a široké možnosti použití ve srovnání s cenou z něj dělají velmi ekonomickou volbu pro úklid domácnosti.

#5 Šetrnost k životnímu prostředí: Peroxid vodíku je šetrný k životnímu prostředí. Jeho složky jsou přirozené a neškodí přírodě. Po použití se rozkládá na vodu a kyslík, takže nezatěžuje životní prostředí jako mnohé chemické čistící prostředky

Kolo štěstí

Představte si, že jste v kuchyni. Máte za sebou náročný den a děti si právě hrály s malováním. Barevné skvrny jsou všude a vy jste unavení. Vezmete si peroxid vodíku, naneste jej na skvrnu a necháte chvíli působit. Po chvíli skvrna zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Nejenže je váš stůl opět čistý, ale také je zbavený všech bakterií a virů. A nemusíte se obávat žádných škodlivých chemických látek.

Tak co myslíte? Je čas začít používat peroxid vodíku na úklid? Myslím, že odpověď je jasná. Peroxid vodíku je skvělým pomocníkem, který vás nejen ochrání před bakteriemi a viry, ale také vás ušetří peněz a chrání naši přírodu.

Zdravím vás, Jarka z Nanolabu
 

Nejčtenější blogové příspěvky

 

Mohlo by se vám hodit