6 tipů jak zvýraznit vůni prádla pomocí parfému do praní

https://www.nanolab.cz/user/documents/upload/obrazky/6 tipů jak zvýraznit vůni prádla pomocí parfému do praní.jpgKdo z nás by nechtěl, aby naše prádlo vonělo svěže a příjemně? Parfém do praní vám může dodat kouzlo, které naše prádlo obdaří nádhernou vůní. Ale jak toho dosáhnout? Tady je šest tipů, jak zvýraznit vůni prádla pomocí parfému do praní.

TIP #1 Vyberte si správou vůni

Stejně jako při výběru osobního parfému i zde hraje roli osobní preference. Možná máte rádi květinové tóny, nebo preferujete něco svěžího a citrónového. Vyberte si parfém, který odpovídá vašemu vkusu, ale zároveň doplňuje charakter vašeho prádla.

TIP #2 Vyhněte se směsi vůní

Pokud používáte prací gel, nebo prášek se silnou vůní, kombinace s parfémem do praní může vytvořit nesourodou směs vůní. Pro nejlepší výsledky použijte neutrální prací gel, který "nesoutěží" s vůní vašeho parfému do praní.

TIP #3 Přidejte parfém přímo do pracího cyklu

Parfém přidejte přímo do přihrádky na aviváž - místo aviváže. Tím zajistíte, že se parfém rovnoměrně rozloží po celém prádle.

TIP #4 Použijte správné množství

Množství parfému do praní se může lišit v závislosti na typu prádla a velikosti naplnění pračky. Nebojte se experimentovat dokud nenajdete správnou rovnováhu pro vaše potřeby.

TIP #5 Nesušte prádlo příliš rychle

Pokud prádlo po praní vysušíte příliš rychle, parfém může rychle vyprchat. Pro nejlepší výsledky nechte prádlo volně uschnout na vzduchu, kde může vůně parfému plně proniknout do tkanin.

TIP #6 Používejte parfém do praní i mimo praní

Parfém do praní lze použít i na jiné textilie v domácnosti jako jsou záclony, povlečení na polštáře nebo třeba můžete přidat pár kapek do toaletního papíru :-). Tím se vůně rozšíří po celém domě.

Vzpomeňte si na příběh o babičce, která vždy pečlivě vyprala a vyžehlila veškeré prádlo a pak ho s láskou složila do skříně, v níž měla v kapesníku ukrytou levanduli. Prádlo tak získalo nádherné svěží a přírodní aroma. Využijte tohoto starého triku a zkuste do skříně s prádlem vložit sáček nebo vlněnou kouli s pár kapkami parfému do praní. Uvidíte, jak bude prádlo krásně vonět i když ho vyndáte ze skříně po delší době.

Doufám, že tyto tipy vám pomohou dosáhnout toho, aby vaše prádlo vonělo nádherně a čerstvě. Nezapomeňte, že prádlo je nejen o čistotě ale i o vůni. A parfém do praní je tím nejlepším spojencem, který vám může v tomto úkolu pomoci.


Zdravím vás, Jarka z Nanolabu

 

Mohlo by se vám hodit