TAED - nenápadný bílý prášek s tajemnou zkratkou

TAED, nenápadný bílý prášek s tajemnou zkratkou, se může zdát jako obyčejná chemická sloučenina. Ale nenechte se zmýlit! Tento zdánlivě prostý pomocník má superschopnosti, o kterých se vám ani nesnilo.

Představte si, že váš oblíbený svetr nebo košile jsou pokryty skvrnami od kávy, červeného vína nebo třeba od trávy. Normálně byste se s tím museli smířit a svetr odložit do skříně s nálepkou "na doma". Ale s TAEDem po boku se i ty nejodolnější skvrny rozpadnou jako domeček z karet.

TAED totiž funguje jako aktivátor bělidel na bázi perkarbonátu sodného. Perkarbonát sám o sobě je skvělý bojovník proti špíně, ale s TAEDem se jeho účinnost zvyšuje až čtyřnásobně! Je to jakoste perkarbonátu dali do ruky kouzelnou hůlku a řekli mu: "Teď jim ukážeš, co v tobě je!"

A jak to celé funguje? TAED při styku s vodou a perkarbonátem uvolňuje aktivní kyslík, který proniká hluboko do vláken a rozkládá nečistoty na molekulární úrovni. Je to jako by se kyslík stal neviditelným hrdinou, který se prokličkuje i těmi nejhustšími vlákny a zničí vše, co mu přijde do cesty.

Ale TAED toho umí ještě víc. Dokáže totiž aktivovat perkarbonát i při nižších teplotách. Zatímco samotný perkarbonát vyžaduje teplotu kolem 50-60°C, s TAEDem můžete prát už od 30-40°C a dosáhnout stejných výsledků. Je to jako byste řekli perkarbonátu: "Kámo, dneska si dáme volnější den, nemusíš se tolik snažit, TAED to za tebe odmáklne :-)"

A to pořád není všechno! TAED totiž působí i jako změkčovač vody. Pokud máte doma tvrdou vodu, asi víte, že prádlo po vyprání může být trochu jako struhadlo. Ale s TAEDem se nemusíte bát, že by vám oblečení ztvrdlo. Ba naopak, bude hebké a nadýchané jako obláček na letní obloze.

Používání TAEDu je velmi jednoduché. Stačí přidat 1-2 lžičky TAEDu na 1 kg perkarbonátu sodného a můžete začít prát. Je to jako byste perkarbonátu dali parťáka, se kterým zvládne i ty nejtěžší úkoly.

Tak až příště budete stát bezradně nad hromadou zašpiněného prádla, vzpomeňte si na TAED. Tento nenápadný bílý prášek s tajemnou zkratkou vám totiž může zachránit den. A kdo ví, třeba se jednou stane i vaším nejlepším přítelem.


Zdravím vás, Jarka z Nanolabu
 

Mohlo by vás zajímat