Bitva titanů: Bílý ocet vs CILLIT BANG odstraňovač vodního kamene

Vítejte na dalším epickém blogovém příspěvku, kde zkoumáme některé z nejvytrvalejších otázek domácího úklidu. Dnes se zabýváme bitvou titanů: Bílý ocet versus CILLIT BANG odstraňovač vodního kamene. Oba jsou bráni jako skvělí bojovníci proti vodnímu kameni a nečistotám v koupelně, ale jak se skutečně srovnávají a co je lepší pro vaši peněženku?

CILLIT BANG

Jeden z nich, CILLIT BANG, je renomovaným čistícím prostředkem, který je známý svým účinkem na tvrdohlavý vodní kámen. Jeho cena je 95,90 Kč za 750 ml. Jestliže byste ho spotřebovali cca 500 ml měsíčně, tedy vychází jeden měsíc na 63,93 Kč.

Bílý ocet

Na druhé straně máme bílý ocet, který je známý svou univerzálností a nízkou cenou. Ekonomické 5L balení stojí 319 Kč. Pro naše srovnání si k němu připočtěme ještě rozprašovací lahvičku za 43 Kč. Pokud byste každý měsíc spotřebovali 500 ml octu, jeho cena by byla 31,90 Kč za měsíc. S lahvičkou by nás to vyšlo na 74,90 Kč za první měsíc a poté by následovaly měsíce za 31,90 Kč.

Na první pohled vidíme, že cena za první měsíc je vyšší u octa, ale to je kvůli pořízení lahvičky. Ve druhém měsíci a všech dalších je ocet výrazně levnější než CILLIT BANG. Při pohledu na dlouhodobé výdaje je tedy ocet výhodnější. Za rok můžete ušetřit téměř 300 Kč. Není to částka kde jak závratná, ale každá úspora je příjemná.

Rekapitulace nákladů při spotřebě 500 ml/měsíc

CILLIT BANG: 63,93 Kč/měsíc
Bílý ocet: 31,90 Kč/měsíc

Bílý ocet vám uspoří 300 Kč za rok.

Mohlo by se vám hodit