Co ničí plíseň? 5 nejúčinnějších tipů

Ahoj všem! Dnešní článek bude mít téma, s nímž se mnozí z nás setkali. Představte si, že jste si právě koupili svůj vysněný dům nebo byt. Připravujete se na příchod jara, kdy své nové hnízdečko lásky vytuníte na dokonalost. Pak ale najednou na zdi spatříte nepříjemného vetřelce - plíseň!

Plíseň na zdi je problém, který se může stát noční můrou. Může způsobit zdravotní problémy, poškodit stěny a znehodnotit váš dům. Naštěstí existuje několik způsobů, jak se s plísní vypořádat. Dnes se podíváme na pět nejúčinnějších tipů, jak ničit plíseň na zdi.

#1 Bílý ocet

Vaše první zbraň v boji proti plísni může být obyčejný ocet. 10% bílý ocet nalijte do rozprašovače a nastříkejte na postižený povrch. Nechte působit několik hodin a poté přejděte na další krok.

#2 Kartáčování

Po nanesení bílého octa je čas na trochu fyzické námahy. Plíseň se často usazuje hluboko v pórech stěny, takže je třeba ji vyčistit kartáčem. Ujistěte se, že používáte respirátor a rukavice, abyste se chránili.

#3 Peroxid vodíku

Dalším silným spojencem v boji proti plísni je 3% peroxid vodíku. 3% peroxid naneste na postižené místo. Znovu nechte působit několik hodin.

#4 Profesionální produkty

Pokud domácí metody nestačí, existuje řada profesionálních produktů určených k likvidaci plísně. Většinou jde o silné chemikálie, takže opět platí rada – buďte opatrní a chraňte se.

#5 Oprava vlhkosti

Plíseň má ráda vlhké prostředí. Je tedy důležité zjistit, odkud vlhkost pochází, a tento problém vyřešit. Může se jednat například o špatnou izolaci nebo kondenzaci vody na oken.

A to je ono, pět tipů, jak ničit plíseň na zdi. Každý z nich může být účinný, pokud je správně použit. Avšak jedna z nejdůležitějších věci je prevence. Udržujte svůj domov suchý a větraný, aby se plíseň neměla kde rozvíjet.

Pamatujte, že nejlepší obranou je útok. Pokud vidíte první známky plísně, nečekejte a hned začněte s protiútokem!

Doufám, že vám tyto tipy pomohou v boji proti plísni. Buďte stateční a hlavně, buďte zdraví!

Zdravím vás, Jarka z Nanolabu

 

Mohlo by se vám hodit