Jak prát ručníky, aby byly měkké?

Ahoj všem... Praní ručníků tak, aby byly měkké, vyžaduje několik kroků:

#1 Předíprání

Než vložíte ručníky do pračky, nechte je namočit ve vodě s bílým octem. Je to jako probudit je z dlouhého spánku a nechat je se plynule připravit na náročnější aktivitu jakou je praní. Tento krok vám také pomůže odstranit veškeré zbytky mýdla a tuku, které se mohou skrývat v hlubokých vrstvách tkaniny. Na jedno praní byste měli použít jeden šálek bílého octa. Víte jak říkají: "Co je moc, to je příliš".

#2 Praní

Když přijdete k samotnému praní, dejte si velký pozor na množství pracího prášku. Možná se vám to zdá divné, ale skutečně byste měli použít méně než je doporučeno. Jak v životě tak i při praní ručníků platí heslo "méně je někdy více". Příliš mnoho pracího prášku může zanechat nevzhlednou a nepříjemnou usazeninu, která ručníky zhrubne jako když písek ztuhne po odlivu moře.

#3 Octová aviváž 

Možná si myslíte, že po praní musí následovat aviváž. Ale co když vám řeknu, že místo komerčních aviváží můžete použít octovou aviváž? Bílý ocet je totiž přírodní změkčovadlo jako když příroda po dešti změkčí půdu. A nejen to, ocet také odstraňuje zbytky mýdla, které mohou způsobit, že ručníky jsou drsné. Je to jakousi tajnou zbraní, kterou máme tak často na dosah ruky, ale tak málo využíváme.

#4 Sušení

A jsme u posledního kroku - sušení. Když sušíte ručníky, nenechávejte je v sušičce příliš dlouho. Tak jako těsto na koláč není dobré přepečené, ani ručníky nejsou dobré přesušené. Mohou se stát tvrdými a drsnými jako země po dlouhém suchu. Ideální je ručníky vyndat, když jsou ještě mírně vlhké. Pak je můžete nechat volně uschnout na vzduchu, což jim dodá tu správnou měkkost a vůni čerstvosti.

A takto, krok za krokem, se dostáváme k cíli - měkkým a voňavým ručníkům, které budou vaší pokožce dělat radost. Stačí si jen pamatovat na jednoduchá pravidla a praní ručníků se stane pro vás hračkou!

Zdravím vás, Jarka z Nanolabu

 

Mohlo by se vám hodit