Čištění pračky octem

Když jsem poprvé slyšel o tom, že můžu svou pračku vyčistit bílým octem, musím přiznat, že jsem byl skeptický. Měl jsem u sebe představu vařícího octa v mém kuchyňském hrnci a měl jsem pocit, jako bych byl zpět ve škole na hodině chemie. Ale pak jsem to vyzkoušel a byl jsem zcela ohromen výsledky. A tak se s vámi dnes podělím o svůj zaručený způsob, jak udržet pračku v bezvadném stavu pomocí bílého octa.

Než začneme, rád bych vám připomněl, proč je tak důležité udržovat pračku v čistotě. Uvažujme o tom logicky. Pračka je nástroj, který používáme k vyčištění našeho prádla. Ale pokud je pračka sama špinavá, jak může efektivně čistit naše oblečení? Navíc, špína a usazeniny, které se hromadí v pračce, mohou způsobit nepříjemné pachy a mohou dokonce zkrátit životnost vaší pračky. Je to jako s autem. Pokud jej neudržujete, začne vám dělat problémy a nakonec se může úplně zastavit.

A tady přichází na řadu bílý ocet. Bílý ocet je zázračný výrobek, který je ekologický, levný a může se pochlubit šíří možností použití, které sahají od vaření až po čištění. Co se týče pračky, ocet funguje jako přírodní odvápňovač, který dokáže odstranit usazeniny a zbytky mýdla.

Takže jak to s tím octem a pračkou je? Je to velmi jednoduché. Vše, co potřebujete, je láhev 10% bílého octa a asi hodinu času. Začněte tím, že do nádrže na prací prášek nalijete 1-2 šálky bílého octa. Poté nastavte pračku na nejdelší prací cyklus s horkou vodou. Počkejte, až pračka skončí tento cyklus, a pak nechte pračku vypnuto dalších 30-60 minut, aby ocet mohl působit na usazeniny a zbytky mýdla.

Po této pauze otevřete pračku a uvidíte, že je čistá a voní svěže. V tu chvíli jsem byl překvapen, jak moc se moje pračka zlepšila. Pachy zmizely a pračka vypadala jako nová!

A nejen, že je pračka čistá a voní svěže, ale také budete mít pocit úspěchu a sebeuspokojení z toho, že jste dokázali udržet svou pračku v dobrém stavu s pomocí přírodního, ekologického a levného produktu, jakým je bílý ocet.

Tak co říkáte, vyzkoušíte to také? Udělejte své prádlo i své pračce radost a přidejte čištění pračky octem do svého seznamu úklidových rutin.

Zdraví Vás, Zdenek z Nanolabu 

Mohlo by se vám hodit